Data dodania

Artykuł na okładce Chemical Engineering & Processing

Abstrakt graficzny artykułu naukowego, którego współautorami są nasi pracownicy naukowi - dr inż. Dominik Mierzwa oraz dr inż. Justyna Szadzińska, pt. Effect of ultrasound on mass transfer during vacuum impregnation of low-porous food materials on the example of potato (Solanum Tuberosum L.) został wybrany przez kolegium redakcyjne czasopisma Chemical Engineering & Processing i umieszczony na okładce numeru 188, w którym się ukazał https://doi.org/10.1016/j.cep.2023.109375.

Praca powstała w ramach projektu NCN realizowanego w Konsorcjum Naukowym: PP (lider), Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (partner). Udział w badaniach brał również dr inż. Tomasz Lenartowicz - Kierownik Zakładu Badania i Oceny Wartości Gospodarczej Odmian, Centralnego Ośrodka Badań Odmian Roślin Uprawnych w Słupii Wielkiej oraz dr hab. inż. Elżbieta Radziejewska-Kubzdela z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu.

Załącznik
cover.pdf3.19 MB
PL